Please enter a search term:

  • Varnost podatkov

    Kibernetski napadi in kraja podatkov niso več znanstvena fantastika, temveč realnost v današnjem poslovnem svetu. Zaščitite svoje podatke z našimi izdelki za varnost podatkov.

Varnost podatkov

V glavi se vam vrtijo DSGVO, GDPR in uredba o e-zasebnosti? To bomo storili namesto vas in posodobili vaše predpise o varstvu podatkov - in jih tudi ohranili.

Matomo

Statistika spletnega mesta kot idealna alternativa storitvi Google Analytics

Odkrijte zdaj
Upravljanje soglasja za piškotke

Vedno posodabljamo vaše nastavitve piškotkov.

Odkrijte zdaj

Opredelitev varnosti podatkov

Varnost podatkov se nanaša na zaščito podatkov pred različnimi vrstami groženj, med drugim pred naključno ali namerno izgubo, spreminjanjem, krajo in nepooblaščenim dostopom. Gre za široko področje, ki vključuje tako fizične kot digitalne varnostne ukrepe.

V digitalnem svetu varnost podatkov vključuje tehnike, kot so šifriranje, varnost omrežij, varnostna programska in strojna oprema, ter organizacijske ukrepe, kot so nadzor dostopa in varnostne politike. Zanesljiv sistem varnosti podatkov mora vključevati tudi načrt za primer varnostnega incidenta, v katerem so opisani ukrepi za odpravo in ublažitev škode.

Varnost podatkov je ključnega pomena na vseh področjih, kjer se podatki shranjujejo, prenašajo ali obdelujejo. To velja tako za posameznike in mala podjetja kot tudi za velike organizacije in vlade. Ima osrednjo vlogo pri varovanju zasebnosti ter vzpostavljanju zaupanja v digitalne sisteme in storitve.

Področja uporabe za varnost podatkov

  • Podjetja in organizacije

Te pogosto uporabljajo zanesljive ukrepe za varnost podatkov, da zaščitijo zaupne informacije, kot so finančni podatki, podatki o strankah ali notranji dokumenti. Kršitve varnosti podatkov lahko povzročijo velike finančne izgube, pravne posledice in škodo ugledu podjetja.

  • Vlade in javni organi

Ti so odgovorni za zaščito osebnih podatkov in občutljivih informacij. Prav tako morajo svoje sisteme zavarovati pred kibernetskimi napadi, ki bi lahko povzročili obsežne motnje pri izvajanju javnih storitev.

  • Banke in ponudniki finančnih storitev

Te institucije upravljajo velike količine občutljivih podatkov in sredstev strank. Sprejeti morajo stroge varnostne ukrepe za preprečevanje goljufij, kraje identitete in drugih oblik kibernetskega kriminala.

  • Izobraževalne ustanove

Šole, univerze in druge izobraževalne ustanove hranijo številne podatke o svojih študentih in zaposlenih. Ti podatki so lahko različni, od ocen in prepisov do osebnih in finančnih podatkov, ki morajo biti varni.

  • Elektronsko poslovanje in spletne storitve

Spletni trgovci na drobno in ponudniki storitev zbirajo in hranijo osebne in finančne podatke o svojih strankah. Te podatke morajo hraniti varno in jih zaščititi pred nepooblaščenim dostopom.

Na vseh teh področjih ima varnost digitalnih podatkov ključno vlogo pri ohranjanju zasebnosti, zaščiti sredstev in ohranjanju zaupanja v digitalne sisteme.

Naša pristojnost za varnost podatkov

Preberite več o naši usposobljenosti za izvajanje predpisov o varstvu podatkov na zakonsko skladen način.

O kompetenci