Please enter a search term:

  • Strojništvo in inženiring naprav

    Celotna industrija 4.0 temelji skoraj izključno na podatkih. Če želite te podatke obdelati hitro, varno in učinkovito, potrebujete strokovnjake, kot je mprofi. Podpiramo vaše procese na področju umetne inteligence, robotike in inženiringa v oblaku na zahtevo. Stopite v stik z nami.

    Odkrijte zdaj!

Strojništvo in inženiring naprav

strojništvo je med tremi najpomembnejšimi industrijskimi sektorji v Nemčiji in je močno usmerjeno v izvoz. Z več kot 900.000 zaposlenimi v Nemčiji in približno 300.000 zaposlenimi v tujini je ta sektor pomemben delodajalec. kar 60 % prihodkov je povezanih z izvozom.

Dinamika, povezana z digitalno preobrazbo, nemška in tudi švicarska podjetja vedno znova postavlja pred izziv, kako prepoznati in uspešno izkoristiti obstoječi potencial digitalizacije. Tu so modne besede internet stvari (IoT), veliki podatki, umetna inteligenca ali strojno učenje.

V Švici industrijo sestavljajo predvsem visoko specializirana mala in srednje velika podjetja (MSP). Tako švicarska kot nemška podjetja v sektorju strojništva in gradnje naprav uživajo dober ugled po vsem svetu in se odlikujejo po kakovosti, podobno kot v avtomobilskem sektorju ter kemični in farmacevtski industriji.


Rešitve za digitalizacijo v strojništvu in obratih

Digitalizacija je pomembna tema v strojništvu in inženirstvu. Učinkovitost in produktivnost je mogoče povečati z mrežnim povezovanjem proizvodnih procesov in avtomatizacijo delovnih postopkov. Uporaba digitalnih tehnologij se lahko uporablja na različnih področjih strojništva in inženirstva:

V nadaljevanju so predstavljene rešitve, možnosti izvajanja in primeri uporabe digitalizacije v strojništvu:

Zaključek

Na splošno digitalizacija na področju strojništva in inženiringa ponuja številne priložnosti in možnosti za podjetja B2B. Inteligentno povezovanje v omrežja in analiza podatkov lahko optimizirata procese, izboljšata kakovost storitev in odpreta nove poslovne modele. Vendar so za uspešno izvajanje potrebne tudi ustrezne naložbe in digitalna strategija. Tisti, ki te izzive obvladajo, pa lahko pridobijo pomembno konkurenčno prednost in so pripravljeni na prihodnost.