Please enter a search term:

  • Digitalizacija trgovanja z blagom

    Programske tehnologije, ki jih je mogoče uporabiti za avtomatizacijo digitalnih opravil, imajo v vaši panogi pomembno vlogo, na primer pri načrtovanju likvidnosti, ki ga je treba izboljšati, ali pri pospeševanju poslovnih transakcij. Blokovna veriga je pomembna ključna beseda. Stopite v stik z nami.

    Odkrijte zdaj!

Digitalna učinkovitost pri trgovanju z blagom

Mineralne in fosilne surovine ter goriva, kot so kamenje, pesek, gramoz, zemeljski plin, nafta in premog, šota in žlindra ter redke zemlje, dragi kamni, soli in minerali, so blago te industrije. Nemčija, Avstrija in Švica so glavne uvoznice, vendar delujejo tudi kot izvoznice in dobaviteljice za domače trge. Blagovna industrija je torej ključna panoga v regiji DACH, enako pomembna kot velika avtomobilska in strojna industrija.

Blokovne verige za boljšo sledljivost pridobivanja blaga in hitrejše transakcije igrajo vse pomembnejšo vlogo, prav tako pa tudi orodja, ki temeljijo na podatkih na področju logistike in človeških virov.

Digitalizacija je temeljito spremenila način trgovanja z blagom. Številna podjetja v blagovni menjavi so že začela uporabljati digitalne tehnologije, da bi svoje poslovne procese naredila učinkovitejše in preglednejše.


Rešitve in možnosti izvajanja za digitalizacijo pri trgovanju z blagom

V nadaljevanju vam ponujamo pregled možnosti izvajanja in rešitev za digitalizacijo pri trgovanju z blagom:

Primeri uporabe digitalizacije pri trgovanju z blagom

Predstavljamo vam, kako lahko vaše podjetje izkoristi prednosti tega razvoja.

Večja učinkovitost z avtomatizacijo

Podjetje za trgovanje z blagom je avtomatiziralo svoje trgovinske posle in obdelavo dobav. S tem je prihranilo čas in denar ter povečalo učinkovitost svojih poslovnih procesov.

Izboljšana preglednost s tehnologijo veriženja blokov

Podjetje za trgovanje z blagom je uvedlo tehnologijo veriženja blokov za sledenje in preverjanje izvora svojih surovin. To mu je omogočilo izboljšati preglednost v svoji dobavni verigi in okrepiti zaupanje svojih strank.

Pametne pogodbe

To so digitalne pogodbe, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov. Ponujajo možnost samodejnega ustvarjanja in izvajanja pogodb brez potrebe po človeški interakciji. To omogoča hitrejšo, učinkovitejšo in stroškovno učinkovitejšo obdelavo transakcij pri trgovanju z blagom.

Zaključek

Če povzamemo, digitalizacija pri trgovanju z blagom ponuja ogromen potencial za optimizacijo poslovnih procesov, povečanje učinkovitosti ter sprejemanje informiranih odločitev na podlagi podatkov in analitike. Od avtomatizacije poslovnih procesov do uporabe tehnologije veriženja blokov in podatkovne analitike - podjetja v blagovni menjavi imajo veliko priložnosti, da izkoristijo prednosti digitalizacije in ostanejo konkurenčna.