Please enter a search term:

  • Finančna industrija

    Podpiramo banke, FinTecs in ponudnike finančnih storitev pri njihovi arhitekturi IT in se zavedamo posebnega pomena dejavnikov varnosti in varstva podatkov pri širjenju digitalnih procesov. Pogovorite se z nami.

    Odkrijte zdaj!

Digitalizacija v finančni industriji

Finančni sektor, zlasti zavarovalnice in banke, je eden glavnih stebrov švicarskega gospodarstva in v povprečju predstavlja 10 % švicarskega bruto domačega proizvoda. V Nemčiji je ta delež približno 3,8 %. Corona je bila gonilna sila inovacij v bančnem in finančnem sektorju. Predvsem v precej trdnem bančnem sektorju so se uveljavile digitalne strategije, saj je način uporabe bančnih strank vse bolj mobilen; zaradi demografskih dejavnikov v Nemčiji, Avstriji in Švici podružnice v bližnji prihodnosti ne bodo več igrale pomembne vloge. Nove dejavnosti novobank in FinTechov se povečujejo, prav tako tudi ponudniki spletnih plačilnih storitev.

Za trajnostno digitalizacijo delovnih mest se mora panoga lotiti teh tem: Veliki podatki, rešitve v oblaku, umetna inteligenca, varnost podatkov in avtomatizacija procesov (RPA). poleg finančnega sveta se morajo s temi nalogami soočiti tudi upravni sektor, nepremičninski sektor in sektor blaga.

Pri tem imajo pomembno vlogo avtomatizirani procesi, ki prihranijo čas in stroške ter omogočajo večjo učinkovitost. Klepetalni roboti ali robotski svetovalci se na primer lahko uporabljajo pri komunikaciji s strankami in upravljanju premoženja. Digitalne rešitve, kot je umetna inteligenca, se lahko uporabljajo tudi pri upravljanju tveganj za zgodnje prepoznavanje in zmanjševanje tveganj.


Možnosti uporabe digitalizacije v finančni industriji

Digitalizacija je v zadnjih letih močno vplivala in spremenila tudi finančno industrijo. Zlasti na področjih bančništva, zavarovalništva in upravljanja naložb obstajajo številne možnosti uporabe digitalnih tehnologij.

v nadaljevanju vam želimo predstaviti pregled možnih aplikacij digitalizacije v finančni industriji:

Zaključek

Na splošno digitalizacija tudi v finančni industriji ponuja številne priložnosti za optimizacijo procesov, izboljšanje odnosov s strankami in odpiranje novih poslovnih področij. Vendar je za uspeh ključnega pomena, da se digitalizacije lotimo strateško in da imamo vedno v mislih potrebe strank. Pri tem je treba upoštevati varstvo podatkov in regulativne zahteve ter zagotoviti ustrezno varnost IT.