Please enter a search term:

  • Scrum

    Sprostite celoten potencial svojega podjetja s mprofi AG in Scrumom - za učinkovitejšo digitalno preobrazbo.

    Kliknite tukaj

Scrum: turbo za vašo poslovno rast

V današnjem hitrem digitalnem poslovnem svetu je prilagodljivost postala vprašanje preživetja. Kot mprofi AG smo ponosni, da smo v ospredju podpore podjetjem B2B pri tej preobrazbi. V našem središču je Scrum, agilni okvir, ki je priznan zaradi svoje učinkovitosti in prilagodljivosti pri različnih projektih. V tem podrobnem uvodu vam predstavljamo, kako pri svojem delu uporabljamo Scrum za doseganje vaših poslovnih ciljev.

Kaj je Scrum?

Scrum je agilno ogrodje, ki je bilo prvotno razvito za razvoj programske opreme, vendar se je izkazalo tudi na drugih področjih. Osredotoča se na iterativno in inkrementalno obdelavo projektov, kar omogoča prožno odzivanje na spremembe in hitro prilagajanje. V podjetju mprofi AG uporabljamo Scrum za izboljšanje poteka projektov in doseganje večje učinkovitosti.


Jedro metode Scrum so sprinti, kratke, redne delovne faze, v katerih se opravijo določene naloge. Takšen način dela omogoča hitro izvajanje sprememb in nenehne izboljšave. Pomembno vlogo v programu Scrum ima tudi koncept samoorganizacije. Ekipe imajo svobodo in odgovornost, da same upravljajo svoje naloge in sprejemajo odločitve, kar povečuje učinkovitost in produktivnost. Preglednost, pregled in prilagajanje so še druga ključna načela metode Scrum.


Scrum se je izkazal za koristnega pri številnih projektih. Na primer pri razvoju programske opreme, kjer se zahteve in rešitve razvijajo s sodelovanjem samoorganizacijskih skupin. Vendar je Scrum zelo uporaben tudi na drugih področjih, na primer v trženju, kjer je treba načrte kampanj nenehno pregledovati in prilagajati. Načeloma se Scrum lahko uporablja na vseh področjih, kjer je mogoče projekte razdeliti na izvedljive dele in jih obdelati v sprintih.


Prednosti metode Scrum so številne. Prvič, spodbuja tesnejše sodelovanje in izboljšuje komunikacijo v ekipah. Drugič, omogoča hiter in prilagodljiv odziv na spremembe. Tretjič, z rednimi pregledi in prilagoditvami izboljšuje kakovost izdelkov. In četrtič, ker temelji na iteracijah, omogoča nenehno izboljševanje delovnih procesov in rezultatov.


Na spletni strani mprofi AG vam ponujamo široko paleto storitev za uvedbo metode Scrum v vašem podjetju. Te vključujejo usposabljanje, treninge in svetovanje ter zagotavljanje mojstrov Scruma za vodenje in nadzor nad izvajanjem Scruma v vaših projektih. Naše storitve so prilagojene vašim posebnim potrebam in zajemajo vse od začetne implementacije do stalnih izboljšav. Poleg tega spremljamo vaše ekipe med celotnim procesom, zagotavljamo, da pravilno uporabljajo metode Scrum, ter jih podpiramo pri reševanju težav in premagovanju ovir.

V digitalni dobi je sposobnost hitrega odzivanja na spremembe in učinkovitega dela ključnega pomena za uspeh podjetja. Scrum zagotavlja učinkovit okvir za doseganje tega. V podjetju mprofi AG smo ponosni na razumevanje bistva metodologije Scrum in sposobnost njenega uspešnega izvajanja v praksi. Z izvajanjem metodologije Scrum lahko našim strankam pomagamo ustvariti učinkovitejše, prožnejše in bolj sodelovalno delovno okolje. Naše storitve, ki temeljijo na metodologiji Scrum, so zasnovane tako, da vas podpirajo na poti do digitalne odličnosti in vam pomagajo ostati pred konkurenco v digitalnem gospodarstvu.

Naš cilj je podpreti vas na poti do agilne preobrazbe in vam pomagati ostati korak pred konkurenco v digitalnem gospodarstvu. S mprofi AG in Scrumom ste lahko prepričani, da je vaše podjetje dobro opremljeno za izzive digitalne dobe.