Please enter a search term:

  • Preklop na Google Analytics 4

    Ali je vaše spletno mesto v skladu z zakonodajo? Pomagamo vam pri prehodu na Google Analytics 4.

    GA4 Upravljanje prehoda

Nadgradite svojo analitiko: z našo strokovno storitvijo zdaj preklopite na Google Analytics 4!

Kot strokovnjaki za spletno analitiko, ki je skladna z zasebnostjo, vam ponujamo strokovne storitve za pomoč pri prehodu na najnovejšo različico storitve Google Analytics. V tem članku vam bomo predstavili pregled najpomembnejših vidikov prehoda na Google Analytics 4, obravnavali pravno skladnost GA4 in vam predstavili naše storitve.


Google Analytics je eno najbolj znanih in pogosto uporabljenih orodij za spletno analitiko na svetu. Z njegovo pomočjo lahko podjetja zbirajo dragocene informacije o obiskovalcih svojega spletnega mesta in njihovem obnašanju na spletnem mestu. Vendar se je digitalni svet v zadnjih letih zelo spremenil, povečale pa so se tudi zahteve glede varstva in varnosti podatkov. Google je zato razvil novo različico orodja Google Analytics, Google Analytics 4 (GA4), ki izpolnjuje sodobne zahteve.

GA4 ponuja številne prednosti v primerjavi s staro različico Google Analytics, Universal Analytics. Navajamo nekaj ključnih prednosti:

  • Boljši nadzor nad podatki:

GA4 omogoča boljši nadzor nad tem, kateri podatki se zbirajo in kako se uporabljajo.

  • Najsodobnejše funkcije:

GA4 ponuja nove funkcije, ki vam omogočajo celovitejši pregled nad vedenjem obiskovalcev vašega spletnega mesta.

  • Skladnost z zasebnostjo:

Google je GA4 zasnoval z mislijo na zasebnost, zato zagotavlja večjo skladnost z zakonodajo.

  • Izboljšana integracija:

GA4 se brez težav povezuje z drugimi Googlovimi orodji, kar olajša analizo vaših trženjskih in oglaševalskih dejavnosti


Eno od najpomembnejših vprašanj, ki se pojavljajo v podjetjih v zvezi z GA4, je vprašanje pravne skladnosti. Navsezadnje je varstvo osebnih podatkov ključni vidik varstva podatkov, zbiranje in obdelava osebnih podatkov pa morata biti vedno v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi.

Dobra novica je, da je bil Google Analytics 4 razvit z mislijo na varstvo podatkov. Orodje zagotavlja večjo skladnost s predpisi kot stara različica orodja Google Analytics, Universal Analytics. GA4 na primer ponuja možnost anonimizacije IP-naslovov uporabnikov, preden se ti zberejo. Poleg tega je mogoče podatke o uporabnikih izbrisati, ko niso več potrebni. Poleg tega so na voljo številne nastavitve in možnosti, s katerimi lahko nadzorujete zbiranje in obdelavo osebnih podatkov.

Vendar pa je treba upoštevati tudi nekatere pomembne vidike, ki zagotavljajo, da je uporaba programa GA4 v skladu z zakonodajo. To na primer vključuje pridobitev soglasja uporabnika za uporabo piškotkov in drugih tehnologij sledenja. Poleg tega morate zagotoviti politiko zasebnosti, ki vsebuje jasne in razumljive informacije o tem, kateri osebni podatki se zbirajo, kako se uporabljajo in kako dolgo se hranijo. Zagotoviti morate tudi, da podatke uporabljate samo za namene, za katere ste pridobili soglasje uporabnikov.

Poleg tega morate zagotoviti, da spoštujete vse druge veljavne zakone in predpise, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, kot je GDPR. Če niste prepričani, ali je vaša uporaba programa GA4 v skladu z zakonodajo, vam priporočamo, da se posvetujete s strokovnjakom za varstvo podatkov.
Google Analytics 4: naša storitev podpira podjetja B2B pri prehodu na najnovejšo različico

Nudimo vam strokovne storitve, ki vam bodo pomagale pri prehodu na GA4 in zagotovile, da boste kar najbolje izkoristili nove funkcije in prednosti orodja.

Tukaj je nekaj naših ključnih storitev:

Usposabljanja in delavnice

Ponujamo vam usposabljanje in delavnice, na katerih boste vi in vaša ekipa pridobili potrebno znanje in spretnosti za učinkovito uporabo GA4.

Individualno svetovanje

Nudimo vam individualne nasvete, ki vam bodo pomagali optimizirati uporabo programa GA4 in zagotoviti, da boste orodje kar najbolje izkoristili.

Pretvorba v GA4

Pomagamo vam pri nemotenem prehodu na GA4, vključno s konfiguracijo in integracijo orodja v vaše spletno mesto.

Skladnost z varstvom podatkov

Pomagamo vam pri izvajanju predpisov o varstvu podatkov, da zagotovimo, da je vaša uporaba GA4 v skladu z zakonodajo.


Zaključek

Prehod na Google Analytics 4 je pomemben korak pri zagotavljanju, da lahko analizirate obiskovalce spletnega mesta in njihovo obnašanje na spletnem mestu na način, ki je skladen z zasebnostjo. GA4 ponuja številne prednosti v primerjavi s staro različico orodja Google Analytics, vključno z večjo skladnostjo z zasebnostjo in v prihodnost usmerjenimi funkcijami.

Vendar pa je treba upoštevati tudi nekatere pomembne vidike, ki zagotavljajo, da je uporaba GA4 v skladu z zakonodajo. Ponujamo vam strokovne storitve, ki vam bodo pomagale pri prehodu na GA4 in zagotovile, da boste kar najbolje izkoristili nove funkcije in prednosti orodja.