Please enter a search term:

 • Google Android

  Odkrijte možnosti sistema Android: spremenite svoje poslovanje z inovativnimi, prilagojenimi mobilnimi rešitvami.

  Dodatne informacije

Odkrijte svet Androida: celovit uvod v tehnologijo in razvojno okolje

Dobrodošli v svetu sistema Android! Kot digitalna agencija, svetovalno in storitveno podjetje vam s ponosom predstavljamo to izčrpno predstavitev tehnologije in razvojnega okolja Googlovega sistema Android. V njem vam ponujamo začetni pregled platforme Android, programskega jezika in širokega spektra uporab, ki jih lahko odpre za vaše podjetje.

Kaj je Android?

Android je vodilni svetovni operacijski sistem za mobilne naprave, ki ga je razvil Google. Temelji na jedru Linuxa in je posebej optimiziran za pametne telefone in tablične računalnike. Android je bil prvič predstavljen leta 2007 in se je od takrat hitro razvijal ter podpira na milijone naprav po vsem svetu.

Android je odprtokoden, kar pomeni, da je prosto na voljo razvijalcem za ustvarjanje in prilagajanje lastnih aplikacij. Tako je nastala živahna in predana skupnost razvijalcev, ki nenehno ustvarja nove in inovativne aplikacije, ki bogatijo ekosistem Android.


Razvojno okolje Android je sestavljeno iz več komponent in orodij, ki razvijalcem pomagajo učinkovito in uspešno ustvarjati aplikacije. Nekatere najpomembnejše komponente so:

 • Android Studio: uradno integrirano razvojno orodje (IDE) za razvoj sistema Android. To je zmogljivo okolje, ki razvijalcem pomaga pri ustvarjanju, preizkušanju in odpravljanju napak v aplikacijah za naprave s sistemom Android.
 • Android SDK (Software Development Kit): To je zbirka orodij, knjižnic in virov, ki jih razvijalci potrebujejo za ustvarjanje aplikacij za naprave s sistemom Android. SDK med drugim vključuje Android Debug Bridge (ADB) in Android Emulator.
 • Android NDK (Native Development Kit): NDK: nabor orodij, ki razvijalcem omogoča pisanje nativnih aplikacij v jeziku C ali C++, ki lahko neposredno komunicirajo s strojno opremo sistema Android.
 • Programski jeziki: Glavni programski jeziki za razvoj sistema Android sta Java in Kotlin. Java je izvirni programski jezik za Android, medtem ko je Kotlin sodobnejša alternativa, ki jo uradno podpira Google.

Platforma Android podjetjem in razvijalcem ponuja številne prednosti, med drugim:

 • Ogromna baza uporabnikov: Z milijardami aktivnih naprav Android po vsem svetu ima platforma Android ogromen doseg in potencial za veliko število uporabnikov.
 • Prilagodljivost: Ker je operacijski sistem Android odprtokoden, lahko razvijalci platformo prilagodijo svojim edinstvenim potrebam in uvedejo inovativne funkcije.
 • Podpora za različne naprave: Android podpira številne naprave, vključno s pametnimi telefoni, tabličnimi računalniki, pametnimi urami in televizorji. Ta raznolikost razvijalcem omogoča, da ustvarjajo aplikacije za različne velikosti zaslonov in razrede naprav.
 • Hitro dajanje na trg: Razvojno okolje Android zagotavlja zmogljiva orodja in vire, ki razvijalcem pomagajo, da njihove aplikacije hitreje pridejo na trg.
 • Konkurenčni trgaplikacij: Trgovina Google Play je uradna trgovina z aplikacijami za naprave s sistemom Android in razvijalcem zagotavlja platformo za trženje in zaslužek njihovih aplikacij.

Sistem Android ponuja veliko možnosti uporabe za podjetja in razvijalce. Tukaj je nekaj najpogostejših področij uporabe:

 • Platforma Android je idealna za razvojmobilnih aplikacij za pametne telefone in tablične računalnike. Te aplikacije lahko podjetjem pomagajo pri učinkovitejšem trženju izdelkov in storitev, izboljšanju storitev za stranke in optimizaciji notranjih procesov.
 • Razvoj iger: Android je priljubljena platforma za razvoj iger, od preprostih iger za prosti čas do zahtevnih 3D iger.
 • Internet stvari (IoT): Android se lahko uporablja kot operacijski sistem za naprave IoT, ki omogočajo pametne in povezane rešitve v različnih panogah, kot so pametni dom, pametno mesto in industrija 4.0.
 • Nosljive naprave: Android podpira razvoj aplikacij za pametne ure in druge nosljive naprave, ki ponujajo funkcije, povezane z zdravjem in telesno pripravljenostjo, prikazujejo obvestila ali služijo kot razširitev funkcij pametnega telefona.
 • Rešitve za podjetja: Android zagotavlja varno in razširljivo platformo za razvoj prilagojenih rešitev za podjetja, kot so mobilne aplikacije CRM, orodja za prodajo in trženje ter rešitve za upravljanje voznega parka.
 • Izobraževalne aplikacije: Androidne aplikacije se lahko uporabljajo v izobraževalnih ustanovah za podporo poučevanju, izboljšanje učnega procesa in olajšanje dostopa do izobraževalnih virov.

Tehnologija Android podjetjem in razvijalcem zagotavlja zmogljivo in prilagodljivo platformo za razvoj inovativnih rešitev za različna področja uporabe. Zaradi odprte arhitekture, velike baze uporabnikov in raznolikih razvojnih možnosti je Android idealna izbira za ustvarjanje mobilnih aplikacij in drugih digitalnih rešitev. Za več informacij o platformi Android, programskem jeziku in razvojnem okolju obiščite našo pristajalno stran. Odkrijte možnosti, ki jih Android ponuja za vaše podjetje, in stopite v stik z nami še danes, da svoje zamisli spremenite v resničnost.