Please enter a search term:

 • Internetne informacijske storitve

  Povečajte zmogljivost svojih spletnih aplikacij z Microsoft IIS

  Dodatne informacije

Internetne informacijske storitve (IIS)

Microsoftov internetni informacijski strežnik (IIS) je Microsoftov spletni strežnik, ki deluje v operacijskih sistemih Windows. Je pomemben sestavni del družine Microsoftovih strežniških izdelkov in ga uporabljajo podjetja vseh velikosti za gostovanje spletnih aplikacij in storitev.

IIS je zmogljiva strežniška programska oprema, ki ponuja širok nabor funkcij za varno in zanesljivo delovanje spletnih aplikacij. Programska oprema je skalabilna in lahko deluje na različnih strojnih in programskih platformah, da izpolnjuje potrebe podjetij vseh velikosti. IIS lahko obdeluje številne zahteve spletnih mest in spletnih aplikacij s sprejemanjem in odzivanjem na povezave HTTP in druge zahteve prek internetnih protokolov TCP/IP in HTTPS.

IIS je pomemben sestavni del Microsoftovih strežniških izdelkov in ga uporabljajo številna podjetja po vsem svetu. Tehnologija zagotavlja zanesljivo in skalabilno platformo za nameščanje spletnih aplikacij in storitev. Ključne funkcije IIS vključujejo podporo protokolom HTTP, HTTPS, FTP, SMTP, NNTP in Telnet ter možnost gostovanja spletnih aplikacij PHP in ASP.NET.

Druga prednost IIS je možnost avtomatizacije upravljanja strežnika z Microsoftovimi orodji, kot je Internet Information Services Manager (IIS Manager). Ta orodja skrbnikom omogočajo upravljanje in konfiguriranje strežnikov IIS v grafičnem uporabniškem vmesniku (GUI) za izboljšanje delovanja in varnosti spletnih aplikacij in storitev.

Poleg tega IIS zagotavlja vrsto varnostnih funkcij za zaščito spletnih aplikacij in storitev. Te vključujejo funkcije, kot so šifriranje SSL in TLS, avtentikacija in avtorizacija uporabnikov, seznami za nadzor dostopa in omejitve naslovov IP. Te funkcije pomagajo organizacijam povečati varnost njihovih spletnih aplikacij in storitev ter preprečiti napade. IIS podpira tudi integracijo Microsoftovih orodij in tehnologij ter orodij in tehnologij tretjih oseb. Ta orodja vključujejo Visual Studio, SQL Server in SharePoint. Ta integracija podjetjem omogoča, da svoje spletne aplikacije in storitve povežejo z drugimi Microsoftovimi izdelki in tako ustvarijo celovite rešitve.

Druga pomembna lastnost IIS je njegova sposobnost izboljšanja skalabilnosti in zmogljivosti spletnih aplikacij in storitev. Tehnologija se lahko izvaja v enem strežniku ali v skupini strežnikov, da zadosti potrebam spletnih mest z velikim prometom. IIS podpira tudi uporabo tehnologij za izravnavo obremenitve, s katerimi se promet razporedi med več strežnikov za optimalno zmogljivost in razpoložljivost.


 • Gostovanje spletnih aplikacij: IIS se lahko uporablja za gostovanje različnih spletnih aplikacij in storitev, vključno z aplikacijami ASP.NET in PHP.
 • Gostovanjespletnih mest: IIS se lahko uporablja tudi za gostovanje spletnih strani, vključno s statično in dinamično vsebino.
 • Upravljanje aplikacij: IIS zagotavlja vrsto funkcij za upravljanje spletnih aplikacij, vključno z možnostjo ustvarjanja in upravljanja bazenov aplikacij in konfiguracij.
 • Varnostne funkcije: IIS zagotavlja različne varnostne funkcije, vključno s šifriranjem SSL in TLS, avtentikacijo in avtorizacijo uporabnikov, seznami za nadzor dostopa in omejitvami naslovov IP.
 • Integracija Microsoftovih orodij in tehnologij: IIS je mogoče povezati z drugimi Microsoftovimi orodji, kot so Visual Studio, SQL Server in SharePoint, ter tako ustvariti celovite rešitve.
 • Skalabilnost: IIS se lahko izvaja v enem strežniku ali v skupini strežnikov, da zadosti potrebam spletnih mest z velikim prometom.
 • Izravnava obremenitve: IIS podpira uporabo tehnologij za izravnavo obremenitve, da se promet porazdeli med več strežnikov za optimalno zmogljivost in razpoložljivost.

IIS je pomembna tehnologija za podjetja, ki uporabljajo spletne aplikacije in storitve. Ponuja širok nabor funkcij in možnosti namestitve, ki podjetjem omogočajo varno in zanesljivo delovanje spletnih aplikacij. Z integracijo Microsoftovih orodij in tehnologij je mogoče IIS brez težav vključiti v obstoječo infrastrukturo IT in zagotoviti zanesljivo platformo za zagotavljanje spletnih aplikacij in storitev.

na splošno IIS podjetjem zagotavlja zanesljivo in razširljivo platformo za zagotavljanje spletnih aplikacij in storitev. Tehnologija je pomemben sestavni del družine Microsoftovih strežniških izdelkov in jo uporabljajo številna podjetja po vsem svetu.